От 15.01.2019г. В Спортен комплекс Силвър Сити временно няма да се провеждат часовете по водна аеробика.

Водна аеробика - часове:

Вторник, четвъртък, събота и неделя:  9:30 – 10:30 часа.

Цена за посещение: 12 лв.

10 посещения – 100 лв.

Водна аеробика

Упражненията във вода имат редица ползи за здравето, особено за поддържане на стройно и стегнато тяло. Водната, или известна още като аква аеробика, спомага поддържането на здрави стави и подобрява кръвообращението на тялото. Тази функция е широко използвана в рехабилитацията на ревматологично болните.

Аеробните упражнения във вода предлагат редица ползи за сърдечно-съдовата система, като укрепват сърцето и повишават количеството кислород, което достига до мускулите. Изследвания показват, че хората с лека хипертония могат ефективно да държат кръвното си налягане под контрол с редовни водни упражнения. Аква аеробиката има терапевтичен ефект за облекчаване на болки в гърба, скованост в ставите и други подобни здравословни проблеми. Водната гимнастика благоприятства изгарянето на калории. Затова е подходяща за хора, страдащи от затлъстяване или наднормено тегло. При провеждането на 1 час тренировка се изгарят средно между 450-600 калории.

Водните упражнения са ефективни за повишаване на мускулната сила, за добра координация и баланс, зареждат ни с енергия и настроение. Този вид упражнения имат масажиращ и релаксиращ ефект, което чувствително намаля ежедневния стрес.

Предимства на водната аеробика

  • масажира и моделира тялото
  • не натоварва ставите
  • използва се съпротивлението на водата
  • укрепва организма
  • премахва напрежението