Водна аеробика - часове:

Вторник, четвъртък и неделя:  9:30 – 10:30 часа.
Четвъртък:  19:00 – 20:00 часа.
Цена за посещение: 10 лв.

Водна аеробика

Упражненията във вода имат редица ползи за здравето, особено за поддържане на стройно и стегнато тяло. Водната, или известна още като аква аеробика, спомага поддържането на здрави стави и подобрява кръвообращението на тялото. Тази функция е широко използвана в рехабилитацията на ревматологично болните.

Аеробните упражнения във вода предлагат редица ползи за сърдечно-съдовата система, като укрепват сърцето и повишават количеството кислород, което достига до мускулите. Изследвания показват, че хората с лека хипертония могат ефективно да държат кръвното си налягане под контрол с редовни водни упражнения. Аква аеробиката има терапевтичен ефект за облекчаване на болки в гърба, скованост в ставите и други подобни здравословни проблеми. Водната гимнастика благоприятства изгарянето на калории. Затова е подходяща за хора, страдащи от затлъстяване или наднормено тегло. При провеждането на 1 час тренировка се изгарят средно между 450-600 калории.

Водните упражнения са ефективни за повишаване на мускулната сила, за добра координация и баланс, зареждат ни с енергия и настроение. Този вид упражнения имат масажиращ и релаксиращ ефект, което чувствително намаля ежедневния стрес.

Предимства на водната аеробика

  • масажира и моделира тялото
  • не натоварва ставите
  • използва се съпротивлението на водата
  • укрепва организма
  • премахва напрежението

Карате - часове:

Вторник и четвъртък:  18:00 – 19:00 часа.
Събота:  11:30 – 12:30 часа.
Месечна карта: 45 лв.

Карате

Карате е наука и изкуство за самозащита, която се базира на използването на естествените оръжия на тялото – ръцете и краката. Кара означава празен, те-ръка, до-път или философският смисъл на карате e: пътят на празната ръка.

Защо да тренирате?

Освен спортния характер карате има силно изразен етичен и социален аспект. Автентичния текст на Хагакуре Бушидо, който през живота си трябва да изпълнява следните четири задачи:

1. Да не отстъпва пред нищо при изпълнението на дълга.
2. Да бъде полезен на своя господар /императора/.
3. Да уважава и почита родителите си.
4. Да бъде щедър и милосърден.

При съвременен прочит това са основните правила, които водят до възпитаване на ценности, които чрез системни занимания, постепенно се внедряват в съзнанието. Кодексът на честта включва и много други полезни задължения, свързани с ежедневните му задачи, включващи начина на изразяване, възможните реакции при определени обстоятелства, хигиенни навици и други.